About this blog

We cannot teach people anything.... We can only help them discover it within themselves.

''Galileo Galilei''

Βαριέμαι τους Τίτλους !



 
Το τετράγωνο: δύσκολο σχήμα τελικά. Βέβαια έχει και τα θετικά του. Δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις. Είσαι σε εγρήγορση ψάχνοντας απ’ άκρη σε άκρη όλες τις πλευρές του. Ψηλαφείς πόντο πόντο κάθε χιλιοστό για να ανακαλύψεις τον λόγο που σε έφερε στην παρούσα κατάσταση. Τι λέει πάλι η χαζο-Παρθένος ε;


Τίποτα το σημαντικό. Αναρωτιέται απλά ποιος είναι ο λόγος που τα σχήματα έχουν γωνίες. Ίσως για να ‘’κοβόμαστε’’ λιγάκι όταν πέφτουμε πάνω τους ή για μην γλιστράμε έχοντας χειρολαβές. Να μην πάμε παρακάτω με ευκολία ίσως; Ποιος ξέρει. Ίσως και για να γίνει ακριβώς το αντίθετο. Να πάμε παρακάτω με δυσκολία.
Από την άλλη είναι και τα τρίγωνα. Γωνίες υπάρχουν και σε εκείνα αλλά τεμπέλικες. Χωρίς σοβαρές επιπτώσεις όταν χτυπήσεις πάνω τους. Πονάς, αν τύχει σύγκρουση, αλλά επουλώνεται πιο εύκολα το τραύμα.
Πάλι δεν θα καταλάβει κανένας λέξη από όσα γράφω αλλά αυτή την φορά δεν θα το κάνω πιο σαφές. Είναι σκέψεις που απλά γράφονται για να μην ξεχαστούν. Γιατί δεν τις κρατάω στο προσωπικό μου αρχείο; Δεν υπάρχει πλέον κάτι τέτοιο. Φρόντισε ο χρόνος να χαθούν όλα μετά από πολλά crash του υπολογιστή μου. Στο τελευταίο, όταν έγινε το μεγάλο μπαμ, νόμιζα πως χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου αλλά τελικά δεν ήταν έτσι. Δεν υπάρχει αρχείο και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μια διαγραφή πολλών χαζό-κειμένων , που δεν μπορούσα να διαγράψω η ίδια , έγινε χωρίς την άμεση –συνειδητή- παρέμβασή μου.

Αν έσκασε πάνω μου τετράγωνο-εξάγωνο-τριγωνο ή αντίθεση δεν θέλω να μάθω. Σημασία έχει ότι θα πάω παρακάτω και ας θέλουν κάποιοι να με κρατήσουν εκεί. Ανάμεσα στους κάποιους ήταν και η αφεντιά μου, έλα όμως που τα πράγματα έρχονται και γίνονται ακριβώς έτσι ώστε να εξελιχθεί -έστω και λίγο- το σύστημα.
Ακόμη και η αποδόμηση εξελικτικό βήμα είναι.
© Chrdk

"Αποδόμηση δεν είναι το να αποσυναρμολογήσεις τη δομή ενός κειμένου, αλλά μία υπόδειξη ότι το ίδιο το κείμενο έχει αποσυναρμολογήσει τον εαυτό του. Αυτό που φαίνεται ως η συμπαγής του βάση δεν είναι βράχος, αλλά αέρας -J. Hillis Miller-Η αποδόμηση ορίζει το κείμενο ως κάτι το νόημα του οποίου γνωρίζεται μόνο μέσω διαφοράς. Η γλώσσα είναι αυθαίρετη· οι αξιώσεις και προθέσεις ενός κειμένου για αλήθεια υπονομεύονται από τις ίδιες του τις αντιφάσεις· το νόημα είναι εντέλει ακαθόριστο. Ο σκοπός της αποδόμησης είναι ότι επιτρέπει να δει κανείς μέσα από την υποτιθέμενη σταθερότητα του νοήματος ενός κειμένου· το νόημα του κειμένου δεν είναι πεπερασμένο· στενή προσοχή στο παιχνίδι της γλώσσας αποφέρει τέρψη."   
Πηγή : Βικιπαίδεια



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...